در پست قبلی بصورت کامل کنتورهای مکانیکی توضیح داده شد در این پست به کنتورهای الکتورمغناطیس میپردازیم
برای خرید انواع کنتور های آب و انرژی شامل کنتورهای مکانیکی ،التراسونیک و الکتورمغناطیسی می توانیداز فروشگاه اینترنتی محصولات ارس نور به ادرس www.arasvar.ir و یا برای مشاوره با شماره تماس 09107636654 تماس حاصل فرمایینبرای اطلاعات بیشتر به وبسایت گروه فنی مهندسی ارس نور به آدرس www.arasnour.ir مراجعه فرمایین.
فلومترهای مکانیکی : این گروه از فلومترها با قرارگیری توربین در مسیر عبور سیال، میزان دبی را از طریق انتقال نیرو به چرخ دنده های تعبیه شده در فلومتر اندازه گیری می کند و با نصب پالسر بر روی شمارنده های مغناطیسی، میزان دبی مصرفی را به صورت لیتر بر دقیقه و یا متر مکعب بر ساعت محاسبه می کند
فلومترهای آلتراسونیک : در این گروه از فلومترها، با نصب ۲ فرستنده-گیرنده آلتراسون در کنار مسیر عبور سیال و ارسال امواج آلتراسونیک به سمت سیال و در خلاف جهت حرکت سیال، میزان دبی مایع در حال عبور میان دو فرستنده گیرنده آلتراسونیک اندازه گیری می شود
فلومترهای الکترومغناطیسی : فلومترهای الکترومغناطیسی بر اساس قانون القا فاراده کار میکنند.بر اساس این قانون اگر یک جسم هادی درون یک میدان مغناطیسی حرکت کند ، ولتاژ در دو سر هادی القا میشود.این ولتاژ القایی متناسب با سرعت هادی خواهد بود.در روش فلومتری مغناطیسی معمولا مقدار رسانایی سیال را ۵ میکرو زیمنس در نظر میگیرند که در نتیجه کاربرد این روش را محدود به سیالات رسانا میکند.
فلومتر الکترومغناطیسی که به نام”مگ متر” یا “الکترومگ” نیز خوانده می شود، یکی از انواع فلومتر حجمی است که از یک میدان مغناطیسی اعمال شده به لوله اندازه گیری استفاده می کند که منجر به ایجاد اختلاف پتانسیل متناسب با سرعت جریان عمود بر خطوط شار می شود. اختلاف پتانسیل توسط الکترودهای عمود بر جریان و میدان مغناطیسی اعمال شده حس می شود. اصل فیزیکی این روش، قانون القای الکترومغناطیسی فارادی است. فلومتر الکترومغناطیسی نیاز به یک مایع رسانا و یک قسمت از لوله غیر رسانا دارد. الکترودها نباید در تماس با مایع فرآیند دچار خوردگی شوند. بعضی از فلومترهای الکترومغناطیسی دارای مبدل های کمکی برای تمیز کردن الکترودهای موجود در محل هستند. میدان مغناطیسی پالسی است که این به فلومتر اجازه می دهد تا اثر انحراف ولتاژ در سیستم لوله کشی را از بین ببرد.
اصول کار فلومتر الکترومغناطیسی
عملکرد یک فلومتر الکترومغناطیسی بر اساس قانون فارادی است که می گوید ولتاژ ناشی از هر هادی در حال حرکت از یک میدان مغناطیسی متناسب با سرعت آن است.
فرمول فارادی
در فرمول فارادی E متناسب است با K x V x B x D که در آن:
E = ولتاژ ایجاد شده در یک هادی
V = سرعت رسانا
B = قدرت میدان مغناطیسی
D = طول هادی
K = ضریت تصحیح در کالیبراسیون
برای استفاده از این اصل در اندازه گیری جریان با فلومتر الکترومغناطیسی، ابتدا لازم است بدانیم که مایع در حال اندازه گیری باید از نظر الکتریکی رسانا باشد تا اصل فارادی اعمال شود. در طراحی فلومترهای الکترومغناطیسی، قانون فارادی نشان می دهد که ولتاژ سیگنال (E) به متوسط سرعت مایع (V)، قدرت میدان مغناطیسی (B) و طول هادی (D) وابسته است (اینجا منظور فاصله بین الکترودها است). در مورد فلومتر مغناطیسی ویفری، یک میدان مغناطیسی در کل سطح مقطع لوله جریان برقرار می شود. اگر این میدان مغناطیسی به عنوان عنصر اندازه گیری فلومتر الکترومغناطیسی در نظر گرفته شود، می توان مشاهده کرد که این عنصر اندازه گیری در طول کل سطح مقطع فلومتر در معرض شرایط هیدرولیکی قرار دارد. در فلومترهای نوع داخلی، میدان مغناطیسی به سمت بیرون پروب شارش می کند.
انتخاب فلومتر الکترومغناطیسی
سؤالات کلیدی که قبل از انتخاب فلومتر مغناطیسی باید به آنها پاسخ دهید عبارتند از:
- آیا سیال رسانا است یا پایه آب است؟
- آیا سیال یا دوغاب ساینده است؟
- اندازهگیری به نمایش اطلاعات از راه دور نیاز دارید؟
- به خروجی آنالوگ نیاز دارید؟
- حداقل و حداکثر سرعت جریان برای فلومتر چقدر است؟
- حداقل و حداکثر فشار فرآیند چیست؟
- حداقل و حداکثر دمای فرایند چیست؟
- آیا مایع از نظر شیمیایی با قطعات در تماس با سیال در فلومتر سازگار است؟
- ابعاد لوله چقدر است؟
- لوله همیشه پر است؟
کابردها و صنایع مرتبط با فلومتر الکترومغناطیسی
کاربردهای فلومتر الکترومغناطیسی در مایعات کثیف در صنایع آب، فاضلاب، معدن، فرآوری مواد معدنی، نیرو، خمیر و کاغذ و صنایع شیمیایی است. از فلومترهای الکترومغناطیسی در کارخانههای تصفیه آب برای اندازه گیری فاضلاب تصفیه شده و تصفیه نشده، فرآوری آب و مواد شیمیایی استفاده می شود. کاربردهای معدن و صنایع معدنی شامل فرآیندهای جریان دوغاب و جریانهای واسطهای سنگین می باشد.
در مصالح ساختمانی، می توان جریان مایعات به شدت خورنده (مانند اسید) و دوغابهای ساینده را اندازه گیری کرد. کاربردهای مایع خورنده معمولاً در فرآیندهای شیمیایی مورد استفاده در اکثر صنایع است. کاربردهای دوغاب معمولاً در صنایع معدن، فرآوری مواد معدنی، خمیر و کاغذ و فاضلاب یافت می شود.
از فلومتر الکترومغناطیسی غالباً در جایی استفاده می شود که مایع با استفاده از نیروی جاذبه تغذیه شود. مطمئن باشید جهت گیری فلومتر به گونه ای باشد که فلومتر کاملاً از مایع پر شود. عدم اطمینان از کامل پر بودن فلومتر با مایع می تواند به طور قابل توجهی در اندازه گیری جریان تأثیر بگذارد.
ملاحظات
برای دوغابها، حتما از فلومتر الکترومغناطیسی در سرعتی بالاتر از سرعتی که مواد جامد در آن تهنشین میشوند(به طور معمول ۱ فوت در ثانیه) استفاده کنید. این کار برای جلوگیری از پر شدن لوله با مواد جامد که می توانند در اندازه گیری تأثیر داشته و به طور بالقوه متوقف شوند است. فلومتر های الکترومغناطیسی برای اندازهگیری ساینده معمولاً به علت کاهش دادن سایش در سرعت کم (معمولاً کمتر از ۳ فوت در ثانیه) به کار گرفته میشوند. در اندازهگیری دوغاب ساینده، فلومتر باید بالاتر از سرعتی باشد که در آن مواد جامد تهنشین می شوند، به کار رود هرچند کهاین کار موجب افزایش سایش شود. این مسائل ممکن است دامنه اندازه گیری فلومتر را تغییر دهد. بنابراین اندازه آن برای جریان آب تمیز معادل ممکن است متفاوت باشد.
در کاربردهای معمولی، فلومتر الکترومغناطیسی دارای سرعت حداکثر جریان تقریباً ۲-۳ متر در ثانیه است. محدودیت های افت فشار و یا شرایط فرایند ممکن است مانع از استفاده از این دستورالعمل عمومی شود. به عنوان مثال، لولههای تغذیه شده با نیروی جاذبه ممکن است به فلومتر مغناطیسی بزرگتر نیاز داشته باشند تا افت فشار را کاهش دهند تا بتوانند مقدار مورد نیاز مایع را بدون جبران از طریق سیستم لوله کشی از فلومتر الکترومغناطیسی عبور دهند. در این حالت، کارکردن با دبی یکسان در فلومتر بزرگتر باعث کاهش سرعت مایع نسبت به فلومتر کوچکتر خواهد شد
ویژگیهای کنتور آب هوشمند الکترومغناطیسی
- عدم نیاز به کالیبراسیون دورهای
- دارای باطری داخلی با تضمین کارکرد سیستم برای حداقل ۵ سال و ورودی برق ۱۰۰ الی ۲۲۰ ولت AC
- درجه حفاظت IP68 (1meter,1hour)
- دمای کارکرد دستگاه ۸۰+ تا ۴۰– و محدوده رطوبت کاری ۹۸% تا صفر
- عدم امکان دستکاری و تخلف سختافزاری توسط پلمپهای حفاظتی و سنسورهای تعبیهشده در سیستم
- قابلیت قطع و وصل شیر برقی در دستگاههای باطری دار با تضمین کارکرد باطری دستگاه برای حداقل ۵ سال
- سنجش مقدار آب عبوری با دقت %۰٫۵±
- ساعت RTC با امکان همزمان سازی با GPRS توسط نرمافزار مرکزی و نرمافزار محلی و پشتیبانی Day Light Saving و تاریخ شمسی
- امکان صدور فرمان قطع و وصل توسط کنتور و سیستم کنترل مرکزی و پشتیبانی از امکان Broad Cast
- قابلیت اعمال سهمیهبندی با تعریف بازههای زمانی مختلف برای حداکثر ۲۰ دوره زمانی
- امکان پیکرهبندی سیستم و ارتقا نرمافزار از طریق GPRS
- نمایشگر LCD گرافیکی ۳٫۵ اینچی باقابلیت تنظیم نور پسزمینه و تنظیم اتوماتیک کنتراست صفحهنمایش Temperature Correction
- دارای دیتالاگر داخلی باقابلیت ارسال اطلاعات از طریق GPRS و دارای GPS با آنتن اکتیو داخلی
- قابلیت پشتیبانی از کارتهای RFID نوع Mifare و یا DesfireEV1 با قفلگذاریهای پیشرفته AES256، AES128 و 3DES (منطبق با استاندارد ISO 7816)
- دارای حافظه داخلی با ظرفیت بالا جهت ذخیره انواع رویدادهای کنتور به همراه پروتکشنهای پیشرفته حفاظت از حافظه
- دارای پورت نوری جهت ارتباط با قرائت گر دستی محلی (مطابق استاندارد IEC 62056–21)
- قابلیت اتصال به تابلو قطع کن جداگانه با شبکه Wired M-Bus حفاظتشده در برابر دستکاری
- دارای پورت ایزوله Wired M-Bus جهت ارتباط با کنتور فهام و پورت ۴۵۸ ایزوله
- مجهز به سنسور ضربه، تشخیص میدان مغناطیسی، دما، باز شدن درب کنتور، ورودی درب چاه باز شدن درب تابلو
- دارای خروجی رله برای فرمان به قطع پمپ یا موتور دیزلی یا قطع برق
- امکان ثبت هر نوع رویداد تعریفشده با برچسب زمانی و ارسال آنلاین به مرکز کنترل بهصورت همزمان
- قابلیت نمایش تخلفات صورت گرفته در هنگام شارژ کارت و آنلاین
- قابلیت ثبت و قرائتهای روزانه و ماهانه شامل حجم کل آب مصرفی، بیشینه دبی لحظهای روزانه، ساعت کارکرد تجمعی پمپ، حجم آب قابلبرداشت مجاز باقیمانده و امکان قرائتهای دورهای شامل قرائت روزانه و ماهانه از طریق پورتهای نوری، GSM، GPRS M-BUS، RS485، نرمافزار مرکزی و نرمافزار محلی
- امکان ثبت و قرائت پروفایل مصرف برای ۱۲ماه اخیر